skin-design-logo-removebg-preview

Днес все повече клиенти залагат на апаратните методи за решаване на различни кожни проблеми и постигане на красива и с младежко излъчване визия. Иновативният апарат GeneO+ на Pollogen, част от компанията Lumenis – световен лидер в производството на апаратура за медицински и естетични цели, предефинира терапиите за лице с интегрирането на 3 авангардни технологии за красива и видимо по-млада кожа. За предимствата на GeneO+ и резултатите, които се постигат с помощта му при различните типове кожа разговаряме с Емилия Пенова, медицински козметик и собственик на козметичен център Skin Design. Терапията с GeneO+ е демонстрирана от Медиха Халил, медицински козметик в Skin Design.

Г-жо Пенова, защо избрахте иновативната платформа GeneO+ за вашия козметичен център?

Още първия път, когато видях GeneO+, се убедих в неговите качества и ефикасност, затова и реших, че трябва да го имаме в нашия център. Апаратът е снабден с 3 различни накрайника и едновременно с това е компактен, удобен и лесно преносим. Комбинацията от възможности, които дават трите апликатора на GeneO+ за третиране на лице го правят идеалният „всичко в едно“ апарат, който покрива не само специфичните потребности на различните типове кожа, но и широк възрастов диапазон. Именно затова не направих никакъв компромис с качеството и заложих на модерна платформа, предоставяща ефикасно решение за всички типове кожа и за всяка възраст.

Трите накрайника позволяват самостоятелна работа при различни проблеми на кожата на конкретния клиент, имат и взаимно подпомагащо се действие. Например с мултиполярната радиочестота целим постигане на лифтинг ефект и заличаване на бръчиците, а ултразвукът ни позволява да използваме различни ампули с активни вещества в зависимост от проблемите на кожата. За разлика от масовите апарати, ултразвуковият накрайник на GeneO+ е с отлично качество, улеснява проникването на активните вещества от прилаганите продукти в дълбочина на кожата, повишава клетъчния метаболизъм, стимулира микроциркулацията, увеличава задържането на влага и подобрява лимфния дренаж. С комбинацията от ексфолиация (механична и химична) и оксигенация при технологията OxyGeneo се постига отстраняване повърхностния слой мъртви клетки, насищане на кожата с кислород, подобряване на кръвоснабдяването й и усвояването на ценни хранителни съставки.

Според мен съвременният козметичен център трябва да разполага с възможности да предложи богата гама от различни ефективни процедури, без обаче да се разпилява с инвестиране в много апарати. Важно е да се подбере висококачествена апаратура, която покрива нуждите на клиентите и гарантира наистина видими резултати.

Какви терапии могат да се провеждат с този апарат?

Основните терапии са две: подмладяваща процедура с Neo Revive гел, която стяга, лифтира и съживява кожата, намалява и появата на фини линии и бръчки, и изсветляваща терапия с гела Neo Bright за редуциране на пигментните петна и изравняване на тена. Тези две терапии са и най-търсените от клиентите през есента премахване на пигментациите след летния сезон и подмладяване на лицето. Разбира се, като част от протокола на терапията с GeneoО+ може да се включи и третиране с радиочестотния накрайник. Мултиполярната радиочестота загрява тъканите в дълбочина, стимулира производството на колаген и еластин, заличава бръчиците, стяга и лифтира кожата.

 
 

Как се прилагат процедурите с апарата GeneO+ при различните типове кожа?

Преди всяка процедура задължително съобразяваме възрастта на клиента и съответните проблеми – наличие на пигментации, разширени пори, бръчки, загуба на еластичност, отпускане на кожата и други, за да изготвим най-подходящата терапевтична програма. При по-зряла кожа може да започнем с пилинг и освежаване на кожата с ултразвуковия апликатор и Neo Revive гела, след което да приложим мултиполярната радиочестота за стягане, лифтинг и подмладяване, т.е. терапиите може да са в пакет, но е възможно и да ги разделим – това се извършва по преценка на терапевта в зависимост от състоянието на кожата на всеки конкретен клиент. Апаратът GeneO+ е подходящ и за много чувствителна кожа, като в този случай не използваме накрайника за пилинг, а другите два апликатора в зависимост от проблемите, които трябва да решим. При куперозна кожа се изисква предварителна подготовка – използване на специфична козметика за домашна грижа, а понякога и медикаментозно лечение. В зоните на лицето, засегнати от купероза може да се нанесе подходящ лечебен серум и с ултразвуковия накрайник да се улесни абсорбцията на активните съставки в дълбоките кожни слоеве. Ако клиентката е и с отпускане на кожата в областта на долната челюст, може само тази зона да третираме с радиочестотата и да избегнем другите зони на лицето. При правилен и интелигентен подход за работа с апарата може да се надграждат терапиите, за да се постигнат добри резултати и при куперозната кожа.

Затова преценката на специалиста е изключително важна. Винаги, когато е налице нездрава кожа, трябва да се подхожда много внимателно – необходимо е първо да се овладеят проблемите, а след това да се приложат подмладяващи терапии.

Възрастовото акне при дамите е сложен проблем, често съпроводен с пигментации и в началото прилагаме процедури за лечение на акнето, след което включваме изсветляващата терапия с Neo Bright гела, един много добър продукт, който благодарение на включените в състава му азелаинова и коджикова киселина ефикасно свива порите, премахва пигментациите и изравнява тена на кожата, а добавеният ретинол има мощен антиейджинг ефект.

При фотоувредена кожа с тежки пигментни петна се прави план за третирането им и се преценява на кой етап да се включат процедури с апарата GeneO+, като задължително се използват продукти за домашна грижа, които потискат меланогенезата. За зряла кожа с изразено отпускане и загуба на еластичност водеща е радиочестотната терапия, но е важно да се знае, че има т.нар. прозоречни периоди, в които радиочестотният лифтинг наистина дава много добър резултат. Ако обаче този прозорец е пропуснат, трябва да се премине към друг тип процедури, които да подпомогнат кожата – например мезотерапия, прилагане на ретиноиди и т.н.

Какво трябва да знаят клиентите, които искат да се подложат на терапия с GeneO+?

Клиентите трябва да са последователни и да направят необходимия брой процедури, препоръчан им от терапевта, както и да се вслушат в съветите му какви продукти за домашна грижа да се ползват с оглед постигането на отлични резултати. Те трябва да се доверят на неговата преценка и в случаите, когато им препоръча да се допълни или смени дадената терапия. GeneO+ е вълшебен апарат, когато е в ръцете на отлично подготвен терапевт.

За контакти: Козметичен център Skin Design
София, ул. Люлин Планина, партер, тел. 0879 888 852