skin-design-logo-removebg-preview

Лазерна епилация

лазерна епилация
ПОДХОДЯЩ ПЕРИОД: Целогодишно

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ: За трайни резултати са препоръчителни 6/8 процедури

Какво представлява процедурата:

Лазерна епилация – при нея излъчената светлина се привлича и поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното загиване. По този  начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без да уврежда (изгаря) околната кожа.

Предимства на лазерната епилация

 • Ефективно се справя с врастналите косъмчета и действа превантивно срещу тяхната поява
 • Процедура с доказан ефект
 • Траен ефект след провеждане на серия от процедури
 • Липса на странични ефекти, алергични реакции и инфекциозен фоликулит (малки пъпчици появяващи се след кола маска)
 • Спестява време от ежедневното отстраняване на косъмчетата с бръснач

Нашата система за лазерна епилация на Alma Lasers – Soprano Ice

Alma lasers e световнопризната лазерна система с израелски произход и доказана ефективност.

А платформата Soprano ICE представя нова ера в лазерната епилация, технологиите и методите за епилация. Използвайки различни дължини на вълната и технологии, Soprano ICE позволява хора с различен цвят на кожата да бъдат третирани  целогодишно.

 • За всеки тип кожа
 • Подходящ както при тъмни, така и при светли косъмчета
 • За всяка една част от тялото
 • Подходящ дори и при кожа с тен
 • Кратки процедури
 • Без време за възстановяване
 • С доказана безопасност от множество клинични проучвания по цял цвят
 • Над 10 г. доказана клинична ефикасност
 

SHR™ технологията на Alma laser е революционен подход за лесна, бърза и истински ефективна епилация.

С иновативният SHR™ метод постепенно се натрупва желаната енергия, която ефективно уврежда космения фоликул, предпазвайки в същото време околната тъкан от изгаряне.

In-motion технологията поддържа лазера в постоянно движение, като по този начин осигурява оптимално покритие на зоните и по-малко болка.

Едновременното контактно охлаждане предотвратява изгарянията и осигурява по-голям комфорт за клиента по време на процедурата. 

Независимо дали кожата е светла, тъмна или с тен, дали космите са по-плътни или по-тънки, с платформите на Alma за епилация се постигат дълготрайни резултати, с безопасни и бързи процедури.

Каква подготовка е необходима преди лазерна епилация?

За максимален ефект не премахвайте (отскубвайте) вашите косми с кола маска, епилатор или пинсета минимум 3 седмици преди деня на процедурата.

Вечерта преди или в деня на процедурата отстранете нежеланото окосмяване с бръснач. Желателно е отстраняването на космите да се извършва в противоположна на космения растеж посока.

Не нанасяйте крем, олио или продукт с озаряващи частици/ брокат върху зоната в която ще се извършва лазерна епилация. Тези продукти могат да провокират изгаряне на кожата под въздействие на лазерната епилация.

Не нанасяйте дезодорант или парфюм в зоната на мишниците, тъй като те могат да причинят раздразнение или пигментация под въздействието на лазерната светлина.

Избягвайте слънчевите бани и солариума 5 дни преди и 5 дни след процедурата лазерна епилация.

Важно е да информирате терапевтът, който осъществява процедурата, за скорошен прием на антибиотици и фоточувствителни медикаменти. Обикновено тази информация е обозначена в листовката.

Грижа след лазерна епилация

Непосредствено след епилацията е възможно да се появи дразнене, както и леко до умерено зачервяване в обработената зона. Това е първоначална реакция и обикновено изчезва в рамките 1-2 часа. Този страничен ефект не е задължителен за всеки и зависи от чувствителността на кожата. При подобен ефект терапевтът нанася успокояващ крем върху обработената зона. Хладен душ и успокояващ крем (напр. пантенол) вкъщи допълнително ще ускори процеса на възстановяване.

След лазерна процедура е препоръчително да се избягва интензивното излагане на слънце или солариум 5 дни след процедурата, поради риск от поява на пигментни петна.

Не се препоръчва къпането в басейн с хлорирана вода, интензивният спорт и къпането с гореща вода в деня на процедурата, тъй като може да се получи раздразнение на обработената кожа.

Премахването на косъмчетата между последователните процедури трябва да се извършва само с бръснач. Окосмяването не бива да се отстранява с кола маска, епилатор или пинсета. Плътността и гъстотата на косъмчетата няма да се увеличи, както при обикновеното третиране с бръснач. 

Често задавани въпроси: 

 • Кога ще се отърва от нежеланото окосмяване?

За получаване на траен резултат са необходими минимум 6 процедури през определен интервал от време, различен за съответните зони.

 • Колко често трябва да си правя лазерна епилация?

Лазерната епилация има максимален ефект  при регулярно посещение и навременно  провеждане на терапията. Периода на посещенията варира от 3-4 седмици (горна устна) до 50-60 дни (цели крака). Точният период ще бъде определен от вашия терапевт.

 При неспазване на указания от терапевта период за посещение, резултатите могат да се разминат с очакванията на клиента.

 • Мога ли да правя лазерна епилация през лятото или ако имам тен?

Да, може. Процедурата е  подходяща и през летния сезон, при условие, че кожата не е с прекомерен тен и са изминали минимум 5 дни от последната слънчева баня или процедура в солариум.

 • Вредна  ли е лазерната епилация? 

Няма научни обосновки, че лазерната епилация може да навреди на кожата, нито на женските полови органи, когато се прилага в интимната област (матка, яйчници). Освен това лазерната система на Alma laser – Soprano Ice е с доказана безопасност в множество клинични проучвания.

 • Има ли ефект след първата процедура?

Важно е да се знае,  че  след първата процедура косъмчетата отново порастват, но след 10-14 ден, голям процент от тях падат. При всяка следваща процедура се наблюдава подобен ефект, до пълното им изчезване.

 • Достатъчни ли ще ми бъдат 6 последователни процедури, за да имам траен ефект?

Минималният брои процедури е 6. При някои хора 6 са достатъчни, при други са необходими малко повече. Всеки човек  има различна кожа, структура на косъма,  както и степен на окосмяване, за това броя на процедурите може да варира при отделните хора.

 • Има ли нужда да поддържам постигнатия резултат чрез лазерна епилация?

След приключването на препоръчителния курс от процедури се преминава към поддържаща грижа. Поддържащите процедури се правят, тогава когато в съответната зона се появят косъмчета . При всеки клиент това може да е  различен период. При липса на косъмчета осъществяването на поддържаща процедура е излишно.

 • Лазерна епилация – болезнена ли е?

Усещането по време на лазерната епилация не може да се сравни с усещането при масаж, но със сигурност си заслужава! 

Подобно е на боцкане с игла, комбинирано със затопляне, понякога и леко парене.

 

 

Вижте още процедури от SkinDesign.bg

Блог