skin-design-logo-removebg-preview

Масаж на тяло

Цена: 50 - 140 лв.

Описание:

Масажът е метод за механично действие върху телесната повърхност, предизвикано от ръцете на масажиста чрез специални похвати, подобрявайки функционалното състояние на кожата, мускулите и нервите, а чрез тях и на вътрешни органи и системи на човешкия организъм.

В днешно време масажът има приложение в ежедневието, в спорта и в медицината. Още от древни времена човекът е прилагал масажни похвати след нараняване и главоболие. Опитът на поколения се е предавал и усъвършенствал до наши дни.

-Масажът е естествен биологичен дразнител, природосъобразно лечебно и профилактично средство, с широко приложение, може да се прилага при всички възрасти;
– ускорява оздравителния процес и нормализира увредените функции на организма;
-приложение – чудесно възстановяващо, терапевтично и детоксикиращо действие за лечение и превенция при изтощение и отпадналост на организма, напрегнатост и чувство за безпокойство, при проблеми с опорно-двигателния апарат, при настинки, неврологични заболявания, главоболие и мигрена, и като мощно антистрес действие;
– похватите, с които се работи, стимулират кожата и подкожните тъкани в различни части на тялото. Към всеки основен похват се прилагат допълнителни похвати, които терапевта определя спрямо заболяването/ дисфункцията, съпътстващите проблеми, тяхното развитие, функционалните нарушения и частта, коята се масажира.

◦ Общо Механично действие – чрез масажните похвати се увеличава кръво- и лимфообращението при работа върху кожата, подкожната тъкан, фасции, мускули, периостби др. достъпни тъкани. Следствие на което се разнасят отоците, подобрява се еластичността и храненето на тъканите, разнасят се сраствания, намалява се застоят на кръв във вътрешните органи, поради преминаването й към периферията;
◦ Рефлекторно действие – чрез масажите се регулират възбудно-задръжните процеси на ЦНС, поради което постигаме обезболяване в проблемите зони. По рефлекторен път се повишава/намалява артериалното кръвно налягане, мускулен тонус, секреция на жлези и други.
◦ Хуморално действие – чрез механичното дразнене на кожата се стимулира разпада на мъртви клетки в повърхностния слой на кожата, което подобрява храненето и обмяната на вещества в тъканите, както и синтеза на биологично-активни вещества като вит. Д и др.

Класически гръб - 50.00 лв.

Времетраене:

45 мин

Класическият масаж на гръб се прилага при всички състояния на дискомфорт или дисбаланс на организма. Чрез механично въздействие върху най-големият орган от човешкото тяло – кожата се отварят повърхностни венозни съдове и капиляри, премахват се отоци, обезболяване, подобряване тургора и трофиката (храненето) на кожата, релаксиране/тонизиране на мускулатурата, мобилността на гръбначния стълб, редуциране на умората. Може да се приложи отделно, както и в комбинация с остропатия, мануално-мобилизационни техники, вендузи, пасивен стречинг.

Класически цяло тяло - 80.00 лв.

Времетраене:

60 мин

Спортен цяло тяло - 85.00 лв.

Времетраене:

70 мин

Това е един лечебно-възстановителен масаж подходящ, както за професионални спортисти, така и за всеки, който упражнява някакъв вид спортна дейност и има за цел да подобри общото си физическо състояние.
Спортният масаж използва дълбоко-тъканни техники от класическия масаж с цел по-бързото и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането и усъвършенстването на тази тренираност, както и бързото възстановяване на организма чрез премахване на умората в мускулите. Спортният масаж е съобразен с вида спорт, със задачите, етапите на тренираност, както и индивидуалните качества на спортиста.
Ще ви помогнат също така да се възстановите по–бързо и ефикасно след тежка тренировка, ще намалят риска от контузии, ще ви дадат възможността да тренирате по – качествено.

Препоръки:
– При редовно прилагане на масажи ще се предотвратите бъдеща поява на симптоми и ще поставите началото на нова грижа за тялото си;
⁃ ще се редуцира постоянно присъстващия стрес и преумора на психиката ви;
– ще ви помогне да живеете отново с наслада и в добро здраве;
-нашите кинезитерапевти ще подходят индивидуално към Вашият проблем и заедно ще работите върху разрешаването му;
– облекчат болката и ще дадат старт на оздравителния процес, като ефектът ще бъде почувстван още след първата процедура.
-подобри вашето физическо и емоционални състояние, както и ще продоврати повторна поява на симптомите. Всяка процедура по масаж се прилага индивидуално в зависимост от състоянието на клиента.

Изключитено важна е квалификацията и професионалния опит на терапевта, когато се касае за състояния вследствие на травматологични и неврологични заболявания.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН - 50.00 лв.

Времетраене:

60 мин

Един от най-известните и ефективни методи за третиране на целулита е мануалният масаж, тъй като има ефект към кръвоснабдяването на тъканите, което спомага за намаляване на досадната „портокалова” кожа. Техниките на антицелулитен масаж спомагат за намаляването на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на целулитни образувания, като подчертано козметичния ефект се подсилва с помощта на специално подбрани етерични масла.

По-доброто кръвоснабдяване носи свежи хранителни съставки за тъканите, разнася лимфните задържания и изгаря мазнините, като за максимален ефект е много важно при един антицелулитен масаж да бъдат използвани качествени продукти, които да изстудяват и загряват. Това се прави с цел по-добро проникване в епидермиса, което да въздейства на мастните клетки, освобождавайки ги от съдържание.

Интензитета на техниките се съобразява с локацията и задълбочеността на проблема, като никога не е самоцел търсенето на бърз ефект чрез движения, причиняващи болка – напротив, самият масаж е плавен и щадящ дори към чувствителна кожа.

Блог