skin-design-logo-removebg-preview

FILLMED CRYOLED

Цена: 140 лв

 
ВРЕМЕТРАЕНЕ: 60 мин.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ: 6
ЧЕСТОТА НА ПРИЛАГАНЕ: веднъж седмично
ПОДХОДЯЩ ПЕРИОД: Есен, Зима, Пролет
ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ: Лице, Шия, Деколте

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА FILLMED CRYOLED?

FILLMED CRYIOLED e алтернатива на класическата иглена мезотерапия, тъй като постига ефекта не чрез перфорация на кожата, а посредством 2 комбинирани неинвазивни метода: криотерапия и фототерапия. 

Как работи всеки от тези методи?

Криотерапията (студова терапия) е базирана на т.нар. “термален шок”: охлаждането на кожата води до бързо свиване и разширяване на кръвоносните съдове в третираната зона и тази пулсация способства за много по-добро усвояване на активните вещества от прилаганите специални CRYO гелове, като същевременно подобрява микроциркулацията и клетъчния метаболизъм.
Специално разработеният накрайник, движен по лицето по терапевтични линии, е в състояние да постигне охлаждане до -18°С – при това, без никакъв дискомфорт.   

 

Не по-малко интересен е принципът на действие на фототерапията, където се използва LED светлина. Уредът излъчва светлинни вълни с различна дължина (т.е. различни цветове), които достигат до митохондриите (“електростанциите”) на клетките в различни слоеве на кожата и се преобразуват в енергия. Всяка от светлините има различна дълбочина на проникване и съответно – различно въздействие:

  • СИНЯТА светлина прониква в епидермиса и има антибактериален ефект, което я прави особено подходяща за тарапии срещу акне.
  • ЗЕЛЕНАТА светлина прониква в епидермис и базален слой, т.е. въздейства върху дермоепидермалната връзка и се използва за борба с хиперпигментациите (тъмните петна след изгаряне или бременност).
  • ЖЪЛТАТА светлина прониква още по-дълбоко – в средния дермален слой и има широко приложение срещу остри и хронични тъканни възпаления.
  • ЧЕРВЕНАТА светлина е с най-дълбоко проникване и действието й се наблюдава в хиподерма и дълбока дерма – там, където се намират фибробластите (клетките, произвеждащи колаген). С нейна помощ се постига антиейдж ефект с видимо стягане на кожата и редуциране на бръчки. 

КАК ПРОТИЧА ТЕРАПИЯТА:

Процедурата се извършва с CRYO накрайника на апарата, който едновременно охлажда кожата и излъчва терапевтична светлина по зададена програма (съответно – синя, зелена, жълта или червена светлина). 

На лицето се нанася специален гел с различни активни съставки:  

Hydro CRYO – серум за хидратация;
Time CRYO – серум за корекция на бръчки;
Lift CRYO – серум за мощен лифтинг 
Light CRYO – серум за блясък. 

В зависимост от нуждите на кожата, Вашият козметик може да приложи различни серуми в течение на терапевтичния курс от 6 процедури.

ИНДИКАЦИИ:

  • Фини линии и бръчки;
  • Отпускане на лицевия контур;
  • Повяхнала кожа, без блясък;
  • Неравномерен и сивкав тен;
  • Груб релеф на кожата;
  • Оточност и подпухналост на лицето.

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ:

Светлинни вълни се използват още от 60-те години на ХХ век, но едва в последните десетилетия заемат важно място в третирането на кожни проблеми.
Всъщност LED светлината е изобретение на NASA, а първоначалният замисъл е бил отглеждане на растения в космоса. Още тогава започват проучванията на LED светлината, която показва обещаващи резултати в областта на медицината и по-специално, възстановяването на кожната тъкан. 
Различните дължини на вълните, включително синя вълна (465nm) и червена вълна(640nm), навлизат в кожата на различна дълбочина. По този начин се предизвиква биохимичен процес, в резултат на който се подпомага бързото заздравяване и възстановяване на третираната зона.

Блог