skin-design-logo-removebg-preview

GUNA MD Биологична колаген-терапия за лице

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 
30 мин.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:
10
ЧЕСТОТА НА ПРИЛАГАНЕ:
През 72 часа

ЦЕНА:
Единична процедура – 100 лв.
Пакет от 10 процедури – 800 лв.

ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ:
Лице, шия и деколте

КАКВО е колаген-терапия за лице GUNA MD?

Най-общо казано, това е биологична терапия, която директно и по естествен начин стимулира неоколагеногенезата (производството на нов нефрагментиран колаген). Тя може да се прилага самостоятелно или като допълваща терапия за подсилване на ефекта от други антиейдж естетични процедури. 

Чрез инжектиране на ниски дози (100μ g/2 ml) колаген GUNA MD-Tissue се задава директен рецепторен сигнал към фибробластните клетки за синтез на нативен колаген.

!!! Колагенът GUNA MD-Tissue не се разпознава от клетките на организма като чужд – съответно, няма риск от грануломатозното възпаление, появяващо се при използването на високомолекулен колаген!!!

КАК РАБОТИ КОЛАГЕН-ТЕРАПИЯТА GUNA MD-Tissue?

 • Изгражда здрава колагенова решетка, която стабилизира и фиксира лифтинг ефекта в третираните зони за по продължителен период от време.

 • Инхибира деструкцията на собствения колаген – т.е. предотвратяване разрушаването на колагеновите влакна, налични в кожата.
 • Укрепва стените на кръвоносните съдове, намалява чупливостта и пропускливостта на капилярите.

 • Действа като бариера за свободните радикали, които увреждат клетките на кожата и водят до забавяне на търновъра (обновяването) и до скъсяване на клетъчните теломери.

 • Скъсява периода на регенерацията на дермата (по-дълбокия слой на кожата).

 • Намалява страничните ефекти след ботулинов токсин и лазерна
  терапия.

 • Детоксикира ЕСМ-извънклетъчната матрица (пространството извън клетките, където се натрупват токсини и отпадни метаболити).

 • Регулира меланогенезата (производството на  меланин) и осигурява по-равномерното разпределение на пигмента в епидермиса – а с това и превентира хиперпигментациите.

Как се прилага колаген-терапията за лице GUNA MD-Tissue?

Метод 1: инжекционна мезотерапия

При този метод, инжекторът прилага различни техники в зависимост от зоната и конкретната нужда за въздействие. 

GUNA MD-Tissue  може да бъде инжектиран директно в съответните области, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките по лицето, шията и деколтето – при това, без риск от странични ефекти. За разлика от филърите, при колаген-терапията няма риск от миграция на продукта.

Метод 2: апарат GUNAPHORESIS

Гунафорезата е апарат за резонансна електромагнитофореза, използващ магнито поле и гел-фасилитатори за въвеждане на колагеновите продукти в дълбоките слоеве на кожата. 

Ето какви са предимствата на този метод:

 • голяма дълбочина на проникване;
 • висок % на абсорбция (усвояване) на продукта;
 • липса на дискомфорт, тъй като се спестяват убожданията на пациента;
 • няма риск от изгаряне на кожата, тъй като не се провежда електрически ток през тъканите.

СЪСТАВКИ:

Колаген (100 μ g/2 ml), аскорбинова киселина, магнезиев глюконат, пиродоксин хидрохлорид, рибофлавин, тиамин хидрохлорид.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕРАПИЯТА:

Блог