skin-design-logo-removebg-preview

V-Tech System: антиейдж терапия с екзозоми и пептиди

Цена: 250 лв.

ВРЕМЕТРАЕНЕ:
60 мин.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:
4
ЧЕСТОТА НА ПРИЛАГАНЕ:
през 14 дни/ през 2 седмици
ПОДХОДЯЩ ПЕРИОД: 
Целогодишно
ЗОНИ ЗА ТРЕТИРАНЕ:
Лице, Шия и Деколте

КАКВО е V-Tech System?

V-tech System e първата усъвършенствана козметична система с PDRN и синтетични екзозоми. 

Протоколът включва 2 стъпки за цялостна регенерация на кожата: V-Tech серум и V-Tech гел маска.

Системата позволява да се постигнат оптимални резултати за стягане, лифтинг и биореструктуриране на лицето и може да се прилага както при първи признаци на стареене, така и срещу изразени статични бръчки и отпускане на кожата.

 

ЗВЕЗДНИ СЪСТАВКИ:

ПОЛИНУКЛЕОТИДИ С ВИСОКО МОЛЕКУЛНО ТЕГЛО: NucleoTech Lifting

От биохимична гледна точка, полинуклеотидите са вид биополимери – високомолекулни съединения с голям брой повтарящи се атомни групи, които са характерен белег на живите организми.
ДНК и РНК, макар и да имат различни функция, всъщност са типични представители на полинуклеотидите.

В антиейдж системата V-Tech присъства PDRN*ДНК на сьомга, която е несравним биологичен агент що се  касае до способността да се стимулират фибробластите (клетките, произвеждащи колаген) и да се неутрализират свободните радикали, които увреждат колагеновата решетка на кожата. 

Какво постигаме с тази съставка:

  • Стимулира се регенерацията на клетките 
  • Елиминират се грешки в синтеза на ДНК (а това означава забавяне на биологичното стареене на тъканите)
  • Обезвреждат се свободните радикали, които могат да се определят като клетъчна отрова
  • Насърчава се собствената колагеногенеза на кожата.* PDRN са структурни елементи, изграждащи ДНК веригата, чиято функция по отношение на кожата е да възстанови увредените структури и да стимулира синтеза на колаген.

СИНТЕТИЧНИ ЕКЗОЗОМИ

Науката познава екзозомите отдавна, но едва в последните години усилено се заговори за тяхното значение в модерната диагностика и лечение дори на тежки заболявания. 

Казано най-просто, екзозомите са екстрацелуларни везикули – т.е. извънклетъчни мехурчета с транспортна функция. Те пренасят генетичен материал и протеини, като с това играят важна роля в клетъчната комуникация. В дерматологичен контекст, посредством екзозоми може да се препрограмира естествения процес на стареене като се “нареди” на кожните клетките да се регенерират по-бързо и се намали хроничното възпаление в тъканите.

Метафорично, но все пак вярно би било да се обобщи, че екзозомите са вестоносци, а екзозомната антиейдж терапия цели да подмени съобщенията – биомиметични пептиди, които те носят. А повече биомиметични пептиди означават по-млада, по-стегната и красива кожа. 

За да се избегне рискът от свръхстимулация на имунната система обаче, в лабораториите на Promoitalia, специално за V-Tech протокола, e разработена двойна мембранна синтетична екзозомна система, лишена от антигенни рецептори. По този начин екзозомите пренасят биомиметични пептиди, без да причиняват прекомерна стимулация и/или имунни реакции.

БИОМИМЕТИЧНИ ПЕПТИДИ

Екзозомен олигопептид-20 и екзозомен ацетил декапептид-3: те “използват” екзозомите като куриер и пренасят до кожните клетки химични “заповеди”, в резултат на които: 

  • подобрява се кожният търновър (бързината, с която кожата се обновява)
  • превентира се увреждането на кожната ДНК – а оттам и белезите на стареенето 
  • стимулира се синтезът на колаген и еластин, което води до траен естествен лифтинг и заличаване на бръчките.


Ацетил хептапептид 9
 е преносител на колоидно злато. Пептидът е базиран на TGFBeta и е от съществено значение за нормалното функциониране на фибробластните клетки –  повишава производството на еластин, колаген тип 3 и хиалуронова киселина. 


Меден трипептид GHK-Cu
 е медно-пептиден комплекс, който присъства естествено в телесни течности (плазма, слюнка и урина).
Притежава различни биологични свойства:

  • подобрява заздравяването на рани като забързва разграждането на денатуриран колаген и впоследствие стимулира производството на нов EMC
  • благодарение на конюгираната мед демонстрира изключителни антиоксидантни качества и намалява извънклетъчните свободни радикали, които увреждат здравето. 

УСПОКОЯВАЩИ И ЗАЩИТНИ СЪСТАВКИ:

Слуз от охлюви
Пречистени полизахариди
Полинуклеотиди с ниско молекулно тегло
Алое вера
Хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕРАПИЯТА:

Блог